Az Ecocert a legelterjedtebb, nemzetközileg is ismert francia biominősítés. Intézeteik több uniós országban is megtalálhatók: Németországban, Portugáliában, Romániában és Spanyolországban.
A természeti környezetre kedvező módon, jogszabályban rögzített körülmények között előállított élelmiszerek kaphatják meg a bio minősítést. A szigorú követelményeknek való megfelelést független szervezetek tanúsítják, a folyamatos ellenőrzések biztosítják a fogyasztó számára, hogy valóban ökológiai termesztésből/termelésből származó (köznapi néven bio) zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, húst vagy belőlük készült terméket vásárol.
A biotermesztés szabályai az egész Európai Unióban egységesek, a szabályok betartását és a tanúsítványok kiállítását nemzeti szervezetek végzik minden tagállamban. A tanúsítás biztosítja, hogy a termék legalább 95%-ban növényi alapanyagú, emellett pedig összetevőinek minimum 10%-a organikus gazdaságból származik.
© 2019 Naty.hu. Minden jog fenntartva!